Onze werkwijze

Stap 1 – afspraak maken

Als je een tuin wilt laten aanleggen, renoveren of laten onderhouden, dan kan je vrijblijvend een afspraak met Taaq maken. Vooraf kan je ons alvast een wensenlijstje of sfeerfoto’s sturen zodat we een eerste indruk hebben en dit met u kunnen bespreken.

Stap 2 – kennismaking

Tijdens de afspraak komt onder andere de tuinarchitect mee om je wensen voor de tuin door te nemen. Ook meten we de tuin op. De maten van de tuin gebruiken we om twee of drie schetsontwerpen te maken. Denk ook alvast na over het budget dat je aan je tuin wilt besteden. Taaq geeft graag advies op maat en wij willen je niet onaangenaam verrassen.

Stap 3 – ontwerp

We bespreken samen de ontwerpen om te werken naar het definitieve ontwerp. Ook maken we een beslissing over de te gebruiken materialen, bomen en planten.

Stap 4 – definitief ontwerp

ontwerp gezamenlijke voortuinTaaq brengt en bespreekt het definitieve ontwerp met je en de daarbij behorende offerte. Deze offerte is stap voor stap gespecificeerd en daardoor transparant. Je ziet in een oogopslag hoe het ontwerp in de offerte terug komt.

Stap 5 – akkoord

Als je goedkeuring geeft aan de offerte, kunnen we starten! We maken in overleg een planning zodat je van begin tot einde weet waar je aan toe bent. We bestellen de uitgekozen materialen om te kunnen starten. Je kunt ook samen met ons de materialen en het groen uitzoeken bij onze leveranciers als je dat prettig vindt. Wij werken met vaste leveranciers waarvan we weten dat de geleverde kwaliteit goed is.

Stap 6 – aan de slag

Tijdens de aanleg van de tuin overleggen we regelmatig om te zien of alles naar tevredenheid verloopt. Doordat we de planning met je doornemen, weet je wat je wanneer kunt verwachten. Hou er rekening mee dat enige overlast tijdens de werkzaamheden niet te vermijden is. De aanleg van een tuin gaat gepaard met geluid van werkzaamheden door gebruik van gereedschap en machines. We werken netjes en ruimen iedere dag op.
Als we klaar zijn, dan krijg je tips en aanwijzingen voor het laten groeien en bloeien van de tuin. Ook advies voor onderhoud van de materialen krijg je er uiteraard bij.

Stap 7 – nazorg

Het is mogelijk dat niet alle planten blijven leven. Binnen een jaar vervangt Taaq deze kosteloos. Je krijgt eenmalig een voorjaarsbeurt voor de tuin gratis bij de aanleg van een tuin. Als dit bevalt dan kan je een onderhoudscontract voor de tuin afsluiten, maar je kunt natuurlijk ook zelf de tuin bijhouden.